Waarom likken honden? en is het gevaarlijk voor je gezondheid?

Er wordt wel eens gezegd dat een hondentong schoner is dan een mensentong. Helaas is dit niet waar. Er zitten inderdaad minder verschillende bacteriën op een hondentong dan op een mensentong maar de bacteriën op een hondentong zijn veel gevaarlijker! De bacteriën kunnen namelijk makkelijker ziektes van je hond op de mens overbrengen. Je moet dan denken aan E.Coli, Ringworm, Stafylokokken en MRSA. Deze bacteriën komen allemaal voor op de gemiddelde hondentong.
Wanneer je gezond bent en voldoende weerstand hebt zal je huid deze bacteriën kunnen tegenhouden. Ben je grieperig, moe of kwetsbaar dan moet je beter opletten. Op wanneer een hond je likt op dunnere huid zoals je lippen en oogleden is het risico op een besmetting groter. De bacteriën kunnen dan je lichaam binnen dringen en je goed ziek maken! De E.Coli bacterie kan je buikkrampen, koorts en misselijkheid geven. Ringworm is een huidinfectie wat flink kan jeuken en een lelijke uitslag geeft. Stafylokokken en MRSA kunnen huidinfectie, voedselvergiftiging en zelfs bloedvergiftiging veroorzaken!

Wie had dat gedacht? Ik wist niet dat een vriendelijke hondenkus zulke gevolgen kan hebben. Het wil natuurlijk niet zeggen dat je direct ziek wordt van een lik maar het is goed om je bewust te zijn van de gevaren! [waanzinnig.co]