KONG speeltjes voor adult en senior

Alle honden hebben een eigen speel- en aandachtsbehoefte, vandaar de grote keuze aan KONG speeltjes. Hiermee kun jij zorgen dat je hond zich tevreden en veilig voelt. Daarnaast geven de juiste speeltjes minder kans op slecht gedrag. Heb je een volwassen of senior hond? Dan lees je in dit artikel welke KONG speeltjes bij hem passen!

Honden 1 tot 7 jaar | De tanden zijn door!

De meeste hondenrassen hebben 42 tanden; 12 snijtanden, 4 hoektanden, 16 premolaren en 10 molaren. In de periode van wisselen van melkgebit naar blijvend gebit worden eerst de snijtanden vervangen, vervolgens de hoektanden en als laatste de premolaren. In deze groeiperiode worden de tanden en kaken steeds sterker en is het blijvende gebit volledig ontwikkeld. De belangrijkste training met je hond zit er nu wel op. Maar blijf je hond altijd uitdagen, wissel de speeltjes van je hond regelmatig af zodat hij geïnteresseerd blijft en gebruik elke keer slechts een paar speeltjes.

Aanbevolen KONG producten voor honden van 1 jaar en ouder:

Als je hond sterke kaken heeft, gebruik dan KONG Extreme.

  • KONG Aqua is perfect om te apporteren in het water en voor training op droog land.
  • KONG Wobbler is een leuke, amusante en mentaal stimulerende traktatie en voedselhouder.
  • Tugger Knots zijn duurzaam, maar zacht om te trekken, jagen en apporteren

Honden van 7 jaar en ouder | Ze spelen nog graag

Speeltjes en spelen zijn de belangrijkste ingrediënten voor de gezondheid en fitheid van je hond. Bovendien vinden honden het ook leuk! Daarom helpt regelmatige fysieke en mentale activiteit je hond om zich jong te voelen en gezond te blijven.

Gebitsproblemen zijn bij senior honden verreweg de meest voorkomende aandoening. Vaak is tandplak probleem nummer 1. Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Dit kun je doen door speciale voeding te geven of door het poetsen van het gebit. Dit moet consequent gedaan worden, wanneer je een positief effect wil bereiken. Het Kong senior aanbod is special ontwikkeld om oudere honden veel mentale stimulans te geven, spel aan te moedigen en goede beweging te bevorderen.

Aanbevolen KONG producten voor honden van 7 jaar en ouder:

  • KONG Senior is gemaakt van een zachter rubber dat specifiek ontwikkeld is voor de ouder wordende tanden en tandvlees.
  • KONG Snugga Wubba is bedekt met een zacht viltachtig materiaal – het is fantastisch om ermee te knuffelen.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *