Speurhonden in Tanzania helpen in strijd tegen stroperij

Tanzania maakt sinds kort gebruik van speurhonden in de strijd tegen stroperij. Twee honden die een speciale training van achttien maanden doorliepen in het Verenigd Koninkrijk, hebben deze maand de eerste succesvolle acties uitgevoerd. De honden zijn speciaal getraind om middels reuk ivoor op te sporen, meldt The Guardian.


De dieren waren in staat om bij een stroper thuis een partij verstopte slagtanden te ontdekken. Ook kunnen de honden bijvoorbeeld wapens opsporen die door stropers achtergehouden worden. De dieren vormen zo een aanvulling op de politie in Tanzania, die vaak wel in staat is om de stroper te pakken te krijgen, maar de hand niet weet te leggen op het ivoor zelf. Volgens de autoriteiten in Tanzania zijn de resultaten met de honden zo succesvol dat overwogen wordt om het huidige aantal van twee speurhonden snel uit te breiden.

Dalende olifantenpopulatie
Stroperij is een groot probleem in Tanzania. Onder andere de olifantenpopulatie in het land is in de afgelopen vijf jaar hard gedaald door de jacht op de dieren. Meer dan de helft van de tachtigduizend olifanten die in Tanzania leefden, zouden in die periode zijn gedood door stropers. [nu.nl]

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *