Portugal: De eerste dagen in Portugal, aveiro

Om 9 uur in de ochtend stonden we met z’n alle op eindhoven airport. Daar nog afscheid genomen van onze familie’s. Toen moesten we inchecken, pfff wat was dat een rot momentje!!! Ons vliegtuig naar Portugal, Lissabon had 20 minuten vertraging dus we moesten nog even wachten. Uiteindelijk mochten we naar ons vliegtuig. Onze ouders stonden boven bij het raam ons uit te zwaaien. Na 2,5 uur in het vliegtuig gezeten te hebben zijn we aangekomen in LISSABON. Wat waren we blij dat het zonnetje scheen!! 🙂 Met goede moed stapte we uit. Nadat we eindelijk onze koffers gevonden hadden liepen we de gate uit. Pedro een Portugese jongen zou op ons wachten voor de gate, met een bordje PRAVI. Wij liepen zelf ook rond met een bordje PRAVI. En we stonden daar maar……. En zagen dat de mensen daar om ons moesten lachen (fijn). Maar nergens was Pedro te bekennen. Na drie kwartier kwamen we Pedro tegemoet gelopen. Wat was dat een opluchting!! Hij hielp ons met ons bagage en bracht ons met de auto naar het station. Hij was ook erg vriendelijk! Op het station aangekomen moesten we in de eerste instantie lang wachten op de trein, het gaat hier heel anders als in NL. Maar Pedro kon iets regelen waardoor we eerder konden vertrekken. 40 minuten gewacht maar intussen hadden de jongens een lekker pilsje besteld!! Daarna zijn we boven op de trein gaan wachten. Toen we eenmaal in de trein zaten, wisten we eigenlijk niet waar we uit moesten stappen. We hadden het gevragen aan de conducteur en moesten nog 2,5 uur treinreizen. Wat was ik moe!!! Heb het opzich nog goed volgehouden omdat ik en paulien op de koffers mochten zitten. En zoals gewoonlijk was ik weer even in slaap gevallen!! Na die slopende treinreis kwamen we eindelijk aan in AVEIRO. Waar Gloria en haar man op ons stonden te wachten. Super vriendelijke mensen, echt niks op aan te klagen. Ze brachten ons met hun auto naar ons appartemento. En toen we aankwamen in ons appartemento schrok ik best wel wat ik aantrof. Ik niet alleen, me groepsgenootjes ook!! Dit was niet wat ik er van verwacht had en gezien had op google. Maar helaas het is voor de komende dagen even zo!! Toen kregen we van de man van Gloria een rondje Aveiro waar de belangrijkste winkels zaten, en hebben we even snel boodschappen gedaan. Ook dit was een moeilijke keuzen, veel van het eten is toch nog anders als in Nederland. Na de boodschappen zijn we gelijk weer terug naar ons huisje gegaan. ”Lekker” chips als avond eten gegeten want koken lukt hier ook niet echt goed. Na ons avondmaal lekker gerelaxt!!! Om alles een beetje op te vrolijke hadden we kaarsjes gekocht om alsnog de avondsfeer van thuis te voelen.

27 Januari 2013
Vandaag hebben we lang uitgeslapen omdat we erg moe waren van onze zware reis. Daarna wouden we proberen te douche, een klasgenote ging eerst. Daarna wou ik douche, maar helaas was de boiler leeg dus we hadden ijskoud water, fijn als je daar helemaal ingesopt staat!! Toen zijn we ons eigen aan gaan kleden en zijn we naar het winkel centrum van Aveiro gelopen wat gelukkig niet zo verweg is van ons appartemento. Daar hebben we een beetje rond gekeken en lekker wat gegeten bij de MC DONALD ons eerste echte avondmaal in Aveiro. Toen zijn we maar weer terug gegaan naar ons appartemento. We wisten eigenlijk hier niks te doen en het was zo saai in huis en super koud dat we maar meer van Aveiro gingen verkennen. We hebben een heel stuk gewandeld, en best veel gezien van Aveiro. Toen waren we weer richting het winkelcentrum gelopen en daar was alles nog open om 23,00 uur. Super vet!!! Toen zijn we terug gelopen naar ons appartemento en gingen we maar slapen want we waren moe van de wandeling.

28 Januari 2013
Vanochtend hebben we weer lang uitgeslapen omdat we nog een dagje vrij waren. We hadden ons weer aangekleed en gingen weer naar het winkelcentrum. Daar hebben we even een red-bull gedronken op het terrasje. Toen hebben ik en Paulien alle winkels afgezocht voor een leuke handtas. Pff dat was nog een moeilijke keus!!! Daar hebben we best wel lang over gedaan. Maar uiteindelijk toch iets leuks gevonden!! Toen gingen we weer terug naar ons appartemento omdat we dachten dat Karin zou komen, maar dit was een vergissing. Toen we wisten dat ze niet meer kwam hebben we besloten om lekker een pizza te gaan eten. Wat waren die pizza’s LEKKER!!! We kregen de pizza’s niet helemaal op en vroegen een doos zodat we het mee naar huis konden nemen. Weer terug in ons appartemento kregen we een belletje van Karin dat Ana een Portugese vrouw voor onze deur stond. Ze had voor ons een internet router gekocht super lief! Nu kunnen we eindelijk op internet. Nou ja, mijn laptop pakt hem niet dus ik zit nu op Paulien’s laptop. Morgen even kijken voor een stick zodat ik ook lekker op me eigen laptop kan internetten. Voor de rest nog even relaxen want morgen vroeg staat Karin om 08;30 voor de deur om ons verblijf te zien. En om ons onze stageplek te laten zien! Dat word nog spannend!!!! Maar we hebben er super veel zin in!! Eindelijk iets te doen!!

29 Januari 2013
Vandaag stond Karin om 08;30 voor de deur samen met Soul (de man van Gloria), en de dierenarts. Soul had lekker fruit voor ons mee genomen van eigen kweek. Daarna gingen we naar het dierenasiel. Het was anders dan wat ik verwacht had! We begonnen er met schoonmaken. Dit ging niet erg soepel omdat er maar 1 waterslang was, en om met z’n 4e in één hok te gaan werken schoot ook niet op. Ook wou een vrijwilliger die daar werkt alles het liefst zelf doen. Dus de een spoot het hok uit en de ander deed de voerbakjes, waterbakjes en manden uitspoelen. In de middag mochten we bij Gloria en Soul eten. Groentensoep, anders dan dat we gewend zijn maar erg lekker! Daarna zijn we naar het anderen huisje wezen kijken. Het andere huisje vonden we nog minder als wat we nu hadden dus hebben we besloten om in Aveiro te blijven en schoonmaak spullen aangeschaft en kookmateriaal gekocht. Daarna zijn we naar het anderen asiel gegaan, daar was het groter als in het asiel waar we zelf in zitten. In de avond waren we weer bij Gloria en Soul, en ja ze hadden weer eten besteld (soort tonijn ovenschotel). Hiervan hebben we ook echt genoten. Daarna nog lang geknuffeld met de katten. Ze hebben er ongeveer 70 in huis. Kei lief!!! Morgen vroeg moeten we er weer tegen aan we moeten honden en katten castreren en steriliseren. Nu ik eindelijk internet heb kan ik eindelijk me huiswerk maken vandaar dat ik nu van alle dagen in één bericht heb gezet. Vanaf nu ga ik het bijhouden! Nu snel gaan slapen, morgen weer een nieuwe zware dag!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *