Piloot redt leven Franse bulldog met tussenlanding

Een kapotte kachel in de laadruimte van een Boeing 787-8 Dreamliner heeft een piloot ertoe gezet een tussenlanding te maken. Hoewel de defecte kachel geen bedreiging vormde voor het welzijn van de passagiers, wist de piloot dat zich in de laadruimte een Franse bulldog bevond. Met zijn actie heeft de piloot het leven van de viervoeter gered.

DEFECTE KACHEL
De piloot van Air Canada bracht 232 passagiers van het Israëlische Tel Aviv naar het Canadese Toronto toen hij een melding kreeg dat een van de kachels in de laadruimte defect was. De piloot realiseerde zich dat dit een levensbedreigende situatie opleverde voor Simba, een 7-jarige Franse bulldog die zich in de laadruimte bevond. “De temperatuur daalde snel, want het toestel bevond zich op grote hoogte”, aldus Peter Fitzgerald, woordvoerder van Air Canada. ,,Deze verwarming is normaal geen cruciaal onderdeel in het vliegtuig, maar bij deze vlucht bevond zich een levend dier in het ruim. Op die hoogte kan dat levensbedreigend zijn.”

TUSSENLANDING
De piloot koos er daarom voor een tussenlanding te maken in het Duitse Frankfurt, waar Simba en zijn eigenaar over konden stappen op een andere vlucht. ,,Hoewel we erkennen dat dit voor onze klanten niet prettig was, is de algemene reactie op het handelen van de piloot positief”, verzekert Fitzgerald. ,,Vooral toen mensen eenmaal begrepen dat de hond mogelijk in gevaar was, maar door de omleiding veilig was.”

De vlucht kwam uiteindelijk met 75 minuten vertraging aan in Toronto. De eigenaar van de hond, Kontorovich, liet tegenover Canada’s City News zijn dankbaarheid blijken. ,,Het is mijn hondje, dat ik zie als mijn kind. Deze hond betekent alles voor me.” [metronieuws.nl]

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *