Mysterie ontrafeld: zo ziet een hond ons

Geeft een hond echt om zijn baasje of geeft hij je alleen aandacht om brokjes te krijgen? Volgens nieuw onderzoek is de band dieper dan gedacht. Wetenschappers van een Mexicaanse universiteit hebben onderzocht hoe honden naar ons kijken.

Wat blijkt? Onze gezichten zijn heel belangrijk voor alle Bello’s en Hectors van deze wereld, schrijft The Huffington Post. Zodra een hond naar het gezicht van zijn baasje kijkt, zien wetenschappers een duidelijke hersenactiviteit ontstaan. In het gebied van de hersenen waar emoties en herinneringen ontstaan, ontstond opmerkelijk meer activiteit dan wanneer een hond naar andere dingen kijkt. Volgens onderzoekers zijn menselijke gezichten echt speciaal voor honden.

Verse & oergezonde hondenvoeding

Voor het onderzoek trainden de onderzoekers zeven honden. De viervoeters werden zo opgeleid dat ze doodstil in een scan konden liggen zodat de hersenactiviteit van de beesten kon worden onderzocht. De dieren kregen 100 tekeningen te zien: 50 tekeningen van mensen en 50 tekeningen van alledaagse voorwerpen. Dat honden naar gezichten kijken en daardoor hun baasje herkennen, is opmerkelijk aangezien wilde honden hun soortgenoten voornamelijk herkennen via lichaamstaal en lichaamsgeur. [rtlnieuws.nl]

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *