Intelligentie experiment tussen hond en een wolf

Domesticatie is wat de hond van de wolf onderscheidt. Domesticatie is een proces waarbij planten en dieren door een selectieproces steeds geschikter en geschikt maakt worden om te leven met de mens en zijn leefomgeving. Je zou kunnen zeggen dat een wolf geen hond is, maar een hond wel een gedomesticeerde wolf.

De meeste honden hebben van nature de neiging als er opeens een haas voor ze opduikt hier achteraan te willen gaan, het is afhankelijk van het hondenras hoe groot deze drang is. Er zijn hondenrassen die gefokt zijn om te jagen en te grijpen, de meeste rassen zullen echter geen flauw idee hebben wat ze met de haas moeten doen wanneer ze hem eenmaal te pakken hebben. De haas zal eerder als speelkameraad beschouwd worden dan als prooi. Omdat een wolf geen baasje heeft die hem elke dag te eten geeft is zijn jachtinstinct voor de volle 100% aanwezig en actief.

In het filmpje hieronder zie je een experiment met een stukje kaas aan een touwtje, dat duidelijk het  intelligentie-verschil tussen hond en een wolf laat zien [hetverschiltussen.nl]

d