Honden verplicht binnenblijven bij hitte

Een nieuwe regel maakt het in Indianapolis – de hoofdstad van de Amerikaanse staat Indiana – verboden om honden buiten te laten rondlopen bij extreme temperaturen. Hondeneigenaren moeten hun dier vanaf temperaturen boven de 27 graden Celcius een schuilplaats bieden in de schaduw. Reikt de temperatuur tot boven de 32 graden? Dan moet de hond onder worden gebracht op een plek waar de temperatuur gecontroleerd kan worden, meldt Fox News.

Doen ze dat niet, dan kunnen ze een boete verwachten. De eerste boete is 22 euro en mocht het nog een keer gebeuren moeten de eigenaren 180 euro betalen. Uiteindelijk kan de rechter zelfs bepalen om de hond bij de eigenaar weg te halen. Volgens de Humane Society of Indianapolis kunnen honden alleen rondom hun poten transpireren. Dat is niet genoeg om hun lichaam koel te houden. Als gevolg kan een hond hoge koorts krijgen, misselijk worden en zelfs onder de hitte bezwijken.
De nieuwe regel is toegevoegd aan de wet van de stad die gaat over de verzorging en behandeling van dieren. Ook nieuw in die wet: de regels rondom de kennels en het vastmaken van honden. Dat laatste mag bijvoorbeeld niet tussen elf uur ’s avonds en zes uur ’s ochtends. Ook het vastmaken van een zieke, gewonde of nog geen half jaar oude hond is verboden.

Met temperaturen lager dan zes graden onder het vriespunt mogen hondeneigenaren hun huisdier ook niet buiten laten rondlopen. Zowel bij hitte als bij kou is het overigens niet illegaal om je hond uit te laten. De regels richten zich op situaties waarbij de hond de hele dag buiten verblijft, bijvoorbeeld in een tuin of op het land. [metronieuws.nl]

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *