Honden dromen over hun baasjes

Honden zijn over het algemeen een schattig gegeven. Zeker als het puppy’s zijn, maar ook als ze bewegen tijdens het slapen. Maar waar dromen de dieren eigenlijk over?
Een prangende vraag, en dus trok People Magazine richting Harvard University, op zoek naar een professor die hier zijn licht op kon schijnen. En wat blijkt? Honden dromen van ons gezicht.

“Mensen dromen over dezelfde dingen die hen overdag bezighouden”, klinkt het. “Al is dat dan op minder logische wijze en een stuk visueler. En er is geen enkele reden om te denken dat dat bij honden anders is. Waarschijnlijk dromen ze van het gezicht van hun baasje, of over hun geur. En hoe ze je gelukkig kunnen maken, of net kunnen plagen.” Hou je nu niet nog meer van je viervoeter?

Honden zijn bijzondere wezens. Ze wachten je op als je thuiskomt, rennen enthousiast rondjes in het park en beschermen je tegen ongewenste indringers. Honden zijn echter niet alleen fantastisch als ze wakker zijn. Ook als je trouwe viervoeter in diepe slaap is, blijkt het beestje je loyaalste levenspartner ooit te zijn. Want wat blijkt? Honden dromen over hun baasjes.

Honden dromen over hun baasjes: Althans, dat claimt een leraar aan de medische universiteit Harvard, Dr. Deirdre Barrett, zo schrijft Elite Daily. Barrett zei dat „mensen dromen over dezelfde dingen als waar ze overdag geïnteresseerd in zijn, hoewel het meestal onlogischer is.” Hij voegde daaraan toe dat er „geen reden is om te denken dat dieren anders zijn. Omdat honden meestal heel erg gehecht zijn aan hun baasjes, is het aannemelijk dat honden over je gezicht dromen, maar ook over jouw geur en hoe ze je liefkozen of irriteren.” [metronieuws.nl]