Hond ‘glimlacht’ bij redding uit brandend appartement

Een Amerikaanse hond heeft zijn redders op een dikke glimlach getrakteerd. Brandweerlieden van de Providence Volunteer Fire Company haalden het beestje uit een brandend appartement. Eén van de brandweermannen was in staat om het moment vast te leggen. De brandweer van Baltimore County werd afgelopen weekend opgeroepen voor een brand in een flatgebouw in Parkville in de Amerikaanse staat Maryland. De vuurbestrijders waren snel in staat om de vlammen te doven en de hond van de familie te redden, zo schrijft Fox News.

Brandweerman Walter Sanders werd gefotografeerd terwijl hij het ‘lachende’ dier in veiligheid bracht. Dat moment is op de facebookpagina van het brandweerkorps gedeeld en levert daardoor nog meer vrolijke gezichten op. Of honden echt kunnen lachen? Volgens hondenexpert Martin Gaus kan het wel degelijk. ,,Bepaalde soorten honden, zoals dalmatiërs, trekken een bepaalde grimas dat op lachen lijkt. In dit geval moet je weten of de hond er aanleg voor heeft en het dus vaker doet of dat het een toevalstreffer is.”

Het is in ieder geval een grappig gezicht, aldus Gaus. ,,Het komt voor, lachende honden. Ik denk ook dat dit echt op lachen lijkt. Hij zal heel blij geweest zijn. Hij geeft daarmee een soort stressignaal af, wat resulteert in een glimlach.” [bndestem.nl]

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *