Hoeveel honden telt jouw buurt?


In de Verenigde Staten is het vandaag Nationale Hondendag. Daarom brengt Buurtfacts speciaal voor de Nederlandse hondenliefhebbers en -haters alle chipgeregistreerde honden in Nederland in kaart. Wie zich graag tussen de honden begeeft, zit vooral goed in Noord-Brabant. Bekijk op de kaart de score voor je eigen postcodegebied.

De gegevens voor de kaarten zijn afkomstig van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Zodra een hond gechipt wordt (een wettelijk verplichte handeling bij puppy’s die na 1 april 2013 geboren zijn), wordt de postcode van de eigenaar geregistreerd. Zo wordt duidelijk waar zich in Nederland de meeste (gechipte) honden bevinden. Honden die voor 1 april 2013 zijn geboren, zijn niet altijd geregistreerd, waardoor zij ontbreken op de kaart.


Blaffend Brabant
In Noord-Brabant bevinden zich de postcodes met de meeste gechipte honden. De hoge scores zijn te verklaren door de aanwezigheid van fokkers. Op postcode 5527 in Hapert staan liefst 8311 honden geregistreerd. De honden zijn er in de meerderheid, want in het postcodegebied wonen aanzienlijk minder (5245) mensen.

Wie honden liever wil ontwijken, kan het beste naar een grote stad verhuizen. De kans dat je in de Schildersbuurt in Den Haag (61 honden op 29.290 inwoners) of de Dapperbuurt in Amsterdam (20 honden op 8260 inwoners) een hond tegen het lijf loopt, lijkt in ieder geval niet groot. [rtlnieuws.nl]

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *