Hoe voorkom je baknijd?

Zo voorkom je baknijd

baknijd-hondMisschien ken je ook wel een hond die behoorlijk opgefokt raakt wanneer iemand in de buurt van zijn voerbak komt. Vaak gromt hij waarschuwend en houdt dat grommen op als je uit de buurt van de voerbak bent. Zou je dichter bij de bak komen, dan kan de hond uitvallen.

Laat hond tijdens eten met rust
Omdat je natuurlijk geen risico wilt lopen laat je de hond tijdens zijn maaltijden met rust en let je goed op dat kinderen en bezoek zich volgens de regels van de hond gedragen. Op deze manier worden problemen voorkomen en dat is heel verstandig.

Creeer een ontspannen sfeer rondom de voerbak
De sfeer rond de maaltijden blijft zo echter steeds gespannen en dat is eigenlijk helemaal niet nodig. Want als je je aanwezigheid rond de voerbak vanaf het begin alleen maar verbindt aan leuke dingen en niet met een machtsstrijd om de maaltijd, dan zal het hele probleem niet eens ontstaan.

Zo voorkom je baknijd bij de hond:
– Aai de pup terwijl hij aan het eten is;
– Doe tijdens het aaien af en toe iets extra lekkers in zijn voederbak erbij, bijvoorbeeld een van onze snacks voor honden
– Houd de pup iets heel erg lekkers voor zijn neus vlak bij de voederbak en geef hem dat als tussendoortje, waarna hij weer gewoon verder eet;
– Maak tijdens zijn maaltijd regelmatig lichamelijk contact op de manier alsof je een kind bent. Trek zachtjes aan zijn oren, aan zijn vacht en aan zijn staart. Trek zacht aan zijn halsband. Doe al die dingen die een kind, dat niet beter weet, zal doen en geef de pup daarna wat extra lekkers.

Als je de maaltijd van een pup steeds op deze manier begeleidt, is de aanwezigheid van een mens rond zijn voerbak nooit een bedreiging voor zijn hapje. Voor de hond is het dan niet nodig om attent te worden als er iemand tijdens zijn maaltijd in de buurt komt. Hij blijft ontspannen dooreten. Het hele probleem zal zich gewoon niet ontwikkelen!

Het is ook een goed idee om je hond te laten spelen tijdens het eten met een van onze intelligentiespellen. Zo moet je hond werken en spelen tijdens het eten.

Let op:
Het is belangrijk dat je dit wel door verschillende personen laat doen. In ieder geval door alle gezinsleden en liefst ook door je bezoek. Leg de regels uit en zorg dat iedereen zich aan die regels houdt. Op die manier gaat de hond generaliseren en kun je hem in de toekomst volledig vertrouwen als hij aan het eten is, ongeacht wie er in zijn buurt komt.

Op zoek naar een mooie hondenbak? Bekijk de voerbakken in de webshop!

bron: Petsplace.nl

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *