Fotograaf helpt eenzame honden origineel aan baasje

Een hondje toevoegen aan de familie lijkt altijd zo leuk, maar na enige tijd blijkt het toch niet te werken, zijn de kinderen toch allergisch of wordt de hond agressief. Er zijn veel verschillende redenen waardoor honden in een asiel terechtkomen. Ze worden daar opgevangen, maar willen natuurlijk wel weer een nieuw liefdevol huis krijgen. Voor veel honden is dat echter lastig. Ze zitten lang in de asiels en dat maakt het er niet beter op. Het is voor veel mensen dan ook niet aantrekkelijk een dier uit het asiel te adopteren, maar daar heeft fotograaf Tammy Swarek uit Arkansas iets op bedacht.
Zij heeft een fotoserie gemaakt van eenzame honden onder de naam ‘#ShelterPetsProject’. Hiervoor legde ze allerlei asielhonden vast die hard op zoek zijn naar een baasje. Mannetjes, vrouwtjes, oudere honden, maar ook puppy’s. Eén voor één werden ze voorzien van een goed pak of een mooie bloemenkrans en dan: lachen naar het vogeltje! En het project werkt! Volgens Tammy hebben al veel mensen interesse getoond in de dieren op de foto’s. „Ze zien de dieren nu in een ander licht en sommige honden, waar eerst niemand naar omkeek, hebben al tientallen aanvragen gehad.”

De fotograaf plaatst de foto’s onder andere op haar Instagram. Bij elke foto staat een uitgebreide beschrijving over het dier. Hierin staat de hele levensloop vermeldt. Daarnaast wordt natuurlijk vermeld hoe oud de trouwe viervoeter is, of het een mannetje of een vrouwtje is en worden er wat karaktereigenschappen genoemd. Zo weten de potentiële baasjes goed waar ze aan beginnen.

[metronieuws.nl]

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *