Een gezond hondengebit dankzij Pedigree DentaStix

Het is best lastig om elke dag het gebit van je hond goed te verzorgen. ’s Ochtends en ’s avonds gezellig samen met je hond tandenpoetsen is vaak niet echt een optie. Helaas heeft 80% van de honden ouder dan 3 jaar last van gebitsproblemen. Maar gelukkig zijn er Pedigree DentaStix. Zet je tanden in dit blog en ontdek hoe je het gebit van je hond gezond houdt.

Oorzaken van gebitsproblemen
Als baasje doe je er alles aan om je trouwe viervoeter gezond te houden. Vaak naar buiten, goede voeding en natuurlijk heel veel liefde. Het gebit van je hond is ook een belangrijk onderdeel van de algehele gezondheid. Tandplak is een veelvoorkomend gebitsprobleem: bij tandplak vormt er een onzichtbaar laagje op de tanden, bestaande uit voedselresten, slijm en bacteriën. Binnen 24 uur kan tandplak omgezet worden in tandsteen. Dit kan zorgen voor ontstoken tandvlees, wat vervolgens op de lange termijn kan leiden tot ernstige klachten, zoals verlies van tanden en kiezen of zelfs ontstekingen aan vitale organen. Kortom: voorkomen is beter dan genezen en dagelijks het gebit verzorgen is dé oplossing.

Een paar hardnekkige vooroordelen over gebitsverzorging
Er bestaan jammer genoeg nog al wat vooroordelen over gebitsverzorging bij honden. Hoog tijd om deze eens onder de loep te nemen dus.

Vooroordeel 1: Mijn pup is nog jong en daarom geldt het voor hem nog niet.
Bij Pedigree weten ze dat 8 op de 10 honden ouder dan 3 jaar last hebben van gebitsproblemen. Hoewel gebitsproblemen het vaakst voorkomen in deze groep vanaf 3 jaar, kunnen de problemen ook al op jongere leeftijd optreden. Voornamelijk bij bepaalde rassen, zoals de Yorkshire terriër en de poedel, kunnen gebitsproblemen al op relatief jonge leeftijd ontstaan. En om te zorgen dat gebitsproblemen niet erger worden, is het belangrijk om het gebit al vroeg te verzorgen. Bij Pedigree raden ze daarom het gebruik van DentaStix aan vanaf 4 maanden, nadat de tanden gewisseld zijn.

Vooroordeel 2: Wilde honden hebben er toch ook geen last van?
Je denkt misschien: wilde honden hebben toch ook geen Pedigree DentaStix tot hun beschikking? En daar gaat het toch ook goed? Maar deze vlieger gaat niet op: wilde honden reinigen van nature hun tanden door de schurende beweging die ze maken bij het verscheuren van hun prooi. En ondanks dat jouw hond natuurlijk ook hartstikke stoer is, zal dit niet zo vaak voorkomen bij jullie thuis. Ook geldt dat de levensverwachting van huisdieren langer is dan die van hun soortgenoten in het wild. Aangezien gebitsproblemen erger worden naarmate honden ouder worden, zijn de problemen bij huisdieren dan ook beter zichtbaar dan bij wilde honden. Kijk dus vooral naar joúw hond en niet te veel naar zijn wilde familieleden buiten.

Gebitsproblemen herkennen
Goed, we weten nu dus dat gebitsproblemen veel voorkomen. Hoe herken je ze? Dat kan best lastig zijn. Een belangrijke aanwijzing kan zijn dat je hond minder eet en voornamelijk droge brokjes laat staan vanwege de harde textuur van de brokjes. Daarnaast is de adem van je hond belangrijk: deze hoeft inderdaad niet naar pepermuntjes te ruiken, maar een slechte adem kan wel degelijk een indicatie van gebitsproblemen zijn. Ook een bruine aanslag op de tanden van je hond wijst in veel gevallen op gebitsproblemen. Tenslotte kan het zijn dat je hond afstandelijker wordt, omdat hij last heeft van zijn gebit.

Help het gebit van je hond gezond te houden!
Zoals we hierboven uitleggen, ontstaan veel gebitsproblemen bij tandsteen. Het is wetenschappelijk bewezen dat als je dagelijks Pedigree DentaStix gebruikt, het de vorming van tandsteen bij je hond tot 80% kan verminderen. De Pedigree DentaStix heeft een unieke X-vorm en door de speciale textuur reinigt het tussen de tanden en langs het tandvlees. En de ene hond is de andere niet: daarom zijn de Pedigree DentaStix verkrijgbaar in diverse maten voor verschillende honden (kleine, middelgrote en grote). En de Pedigree DentaStix kun je met een gerust hart elke dag geven: een middelgrote stick bevat slechts 77 calorieën en heeft maar 1,5% vet, perfect dus voor een dagelijkse portie. O ja, ze zijn nog lekker ook! (Als je het je hond zou kunnen vragen dan hè.)

De X-factor: zo werken Pedigree DentaStix
Pedigree DentaStix hebben een X-vorm en door de zacht schurende werking vermindert Pedigree DentaStix tandaanslag en je hond blijft er langer op kauwen. Door het kauwen wordt er speeksel geproduceerd, waardoor de tandaanslag en voedselresten van de tanden weggespoeld worden. Je hond helpt op die manier zelf mee tandsteen te verminderen.
Pedigree DentaStix reinigt het gebit door middel van actieve ingrediënten in de kauwstaaf. Deze actieve ingrediënten gaan de omzetting van tandplak in tandsteen tegen en zijn daarnaast ontstekingsremmend. Zelfs na het eten blijven de actieve ingrediënten doorwerken, het maakt dus niets uit als je hond de DentaStix snel op heeft!
Er zijn geen suikers toegevoegd aan de Pedigree DentaStix en de (middelgrote) DentaStix bevat maar 77 calorieën. Ook bevatten ze geen kleur- of smaakstoffen.

Kies de juiste Pedigree DentaStix


Of je nu een kleine, eigenwijze teckel hebt rondrennen, of een grote labrador: er is een Pedigree Dentastix die bij jouw hond past. Ze zijn er in drie maten: Pedigree DentaStix Mini (honden tussen de 5 en 10 kilo), Pedigree DentaStix Medium (honden tussen de 10 en 25 kilo) en Pedigree DentaStix Maxi (voor honden van 25 kilo en zwaarder). Je kunt verschillende maten verpakking bestellen, ook handige voordeelverpakkingen. Wist je dat Pedigree naast DentaStix ook nog hondenvoer en andere snacks heeft? Alle producten van Pedigree vind je hier. Want hond blij, baasje blij, toch?

Naar de Pedigree Shop