Doe gezond, neem een hond!

Bij ondernemen horen tegenslagen en dan is het zaak te blijven bewegen. Wellicht achter de bühne eerst de nodige krachttermen uiten en dan vliegensvlug de koers opnieuw uitzetten. Wat daarbij helpt is het gezelschap van een hond. Waarom? Laat ik als voorbeeld onze labrador Mascha nemen. Zij zorgt ervoor dat ik iedere dag in beweging blijf.

Je bent er letterlijk even uit
Door weer en wind gaan we erop uit. Het grote voordeel is dat je niet continu blijft piekeren hoe je een tegenslag moet gaan oplossen. Je snuift frisse lucht op en voelt je energieker na een wandeling. Het effect is misschien het beste te vergelijken met nog een nachtje slapen voordat je een besluit neemt over een ingewikkelde kwestie. Na nachtrust zie je ‘plotseling’ een oplossing die je de dag ervoor na lang, lang nadenken onmogelijk wist te bedenken.

Altijd een trouwe fan
Met een hond heb je een fan voor het leven. Een hond leeft in het heden en is niet belast met allerlei muizenissen. Iedere keer begroet Mascha mij met zichtbaar plezier. Van ’s ochtend vroeg tot ’s avonds laat. Dat geeft een enorme boost aan je humeur.

Je krijgt interessante gesprekken
Sinds Mascha is onze buurt meer gaan leven. Je ontmoet mede hondeneigenaren in alle rangen en standen. Dit levert interessante gesprekken op en je leert daar veel van. Je ervaart ook dat niet iedereen even enthousiast over een hond is. Wat dat betreft lijkt het hebben van een hond net op ondernemen. Je krijgt als ondernemer de klanten die je bij je passen.

bron:  http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=3013463

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *