Bevrijde proefhonden zetten eerste stapjes buiten

Hun hele leven hadden ze doorgebracht in kleine kooitjes, de 38 beagles in dit filmpje. Deze zomer mochten de hondjes hun eerste stapjes in de buitenwereld zetten en konden ze voor het eerst contact maken met elkaar. En dat levert hartverwarmende beelden op.

PROEFDIEREN
De beagles waren gered door de organisatie The Beagle Freedom Project, nadat ze hun hele leven gevangen waren om als proefdier te dienen. Toen de hondjes niet ‘goed’ genoeg meer werden geacht om op te testen, zouden ze worden afgemaakt.

NIEUW HUIS
Maar daar stak de reddingsorganisatie een stokje voor. Ze reden heel Amerika rond om de 38 hondjes op te halen en ze in veiligheid te brengen. Inmiddels is er voor alle viervoetertjes een nieuw huis gevonden, maar de eerste stappen op vers gras waren toch bij het bijzonderst.

DOLENTHOUSIAST
,,Veel van de beagles waren dolenthousiast en blij om eindelijk vrij te kunnen rennen, ruiken en plassen”, vertelt een medewerker aan Metro UK. Sommige hondjes zijn getraumatiseerd door hun leven achter de tralies, maar dat komt volgens hem wel goed. ,,Geef het wat tijd en onvoorwaardelijke liefde; dan komt het wel goed.” [metronieuws.nl]

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *