750 honden nemen duik in zwembad


Het mag eigenlijk niet, maar één keer per jaar wordt er een uitzondering gemaakt. Dan opent het openluchtzwembad van Heusden Zolder de deuren voor honden. Daarover schrijft het Belgische VTM. Met kwispelende staart komen de maar liefst 750 honden binnen. Het is de derde keer dat zij een duik mogen nemen in het zwembad tijdens de zogeheten ‘zwemdag’ voor honden. Op de laatste dag van het seizoen zijn de dieren met hun baasjes welkom in het buitenbad.

Geïnteresseerden vanuit het hele land zijn naar Heusden Zolder afgereisd voor dit moment. Allen met hun eigen reden. Zo wil de een met zijn hond zwemmen vanwege zijn artrose, terwijl de ander zijn hond met watervrees wil laten wennen aan de nattigheid. Natuurlijk zijn er ook veel honden die simpelweg dol zijn op het water en enkel willen spelen.


Aangezien de zwemdag op de laatste dag van het seizoen plaatsvindt, is het chloor al uit het bad gehaald. Baasjes hoeven dus niet bang te zijn dat hun hond er te veel van binnenkrijgt. Normaal mogen de viervoeters nooit het zwembad in omdat er doorgaans veel kinderen in zwemmen. Ook zou het niet hygiënisch zijn. Schoon of niet, het zwembad wordt na het hondenbezoek leeggepompt dus waarom dan de dieren ook geen zwemplezier gunnen? [metronieuws.nl]

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *